Fakültemiz Hakkında

Fakültemiz 06.12.2018 tarih ve 413 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete ’de yayınlanarak kurulmuştur.

Fakültemiz bugüne kadar 30 araştırma görevlisini bünyesine katmış olup, 25’i yüksek lisans ve 3’ü doktora eğitimlerini yapmak üzere alanında lisansüstü eğitim veren üniversitelere gönderilmiştir. Kuruluşunu tamamlamak için çalışan Fakültemiz henüz öğrenci alımına başlamamıştır.

Hukuk eğitimi denildiğinde akla sadece mevzuatın öğrenilmesi gelmemelidir. İyi bir hukukçu olmak için, kanunları bilmek yeterli değildir. Hukuk eğitiminin esasını, ezbercilikten uzak duran, hukuki olayları ve sorunları akıl, mantık ve vicdan terazisinde tartabilen, yorum yapma yeteneğine sahip, çatışan çıkarları doğru ve kararlılıkla değerlendirip dengeleyebilen, insan hakları ve hukuk devletini gözeten hukukçuların yetiştirilmesi oluşturmaktadır.

Prof. Dr. Muzaffer DEMİR
Hukuk Fakültesi Dekan V.