Hukuk Bölümü Nedir?
Hukuk, bireyin toplumla olan ilişkilerini düzenleyen kendi içinde bir normatif alan yaratan kurallar birliği. Katı niteliği gereği, disiplin ve kuralcılığa yakın dursa da aslında insanları anlamaya ve yönlendirmeye çalışan bir alan. Hukuk Bölümü de bu kurallar bütününe hakim olan bireyler yetiştirir.
Hukuk mezunları ne iş yapar?
Mezun olduktan sonra yasal stajını tamamlayarak Avukatlık Ruhsatlarını alırlar. Avukat olarak yollarına devam edebilirler. Hakim ve Savcı olmak isteyen mezunlar ise sınavlara hazırlanırlar. 5 sene fiili avukatlık yaptıktan sonra Arabuluculuk makamına başvurabilirler. Akademisyon olmak isteyenler ise yollarına yüksek lisans ile devam etmeliler.
Hukuk Bölümü'nün geleceği nedir?
Hukuk, her zaman ayakta kalması gereken kurallar birliğidir. İnsanlar oldukça hukuk da var olacaktır. Düzen ve birlik içinde yaşamak her kişinin en doğal haklarındandır. Ancak mezun sayısı gün geçtikçe artmaktadır ve bu durum da rekabeti arttırmaktadır.
Bölüm mezunları hangi alanlarda uzmanlaşabilir?
Avukatlık: Serbest Avukat olursanız çoğu dalda davaya bakabilirsiniz. En meşhur, Boşanma Avukatı, Ceza Avukatı, Miras vb...
Akademisyenlik: Hukuk da dallar "kürsü" olarak anılır. Tek bir dersin hocası olmak yerine bir den çok derse girebilirsiniz. Anayasa Kürsüsü - Anayasa Hukuku Dersi, Medeni Kürsüsü- Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Eşya Hukuku gibi derslere hoca olarak girebilirler. Hukuk dalları birbirleriyle bağlantı halindedir. Zincirleme bir sistem gibidir. Bazı zincirler birbirlerine daha sıkı bağlıdır.